Komponente

Level One MobilSpot WBR-3800

WBR-3800 je bežični router koji omogućava spajanje na Internet s bilo koje lokacije na Zemlji gdje su dostupne 3G mobilne mreže. Korisnicima omogućava korištenje brze veze na Internet čak i kada im nije dostupno fiksno rješenje.

Za ljude u pokretu

WBR-3800 je modernog izgleda i malih dimenzija, što svakako ide u prilog njegovoj prenosivosti. Na uređaju se nalaze Ethernet priključak, WAN priključak za spajanje DSL ili kabelskog modema na širokopojasni Internet, USB 2.0 i PCMCIA utor za 3G modem. Koji god način spajanja izabrali, moguće je dijeliti ostvarenu vezu žično ili bežično na više računala. Ako se spajamo preko 3G mreže, vezu možemo održati i u pokretu, dok god imamo pokrivenost 3G signalom. Konfiguracija routera je jednostavna, a do korisničkog sučelja dolazi se preko web preglednika. Moguće je izabrati Wizard ili Advanced mode te podesiti postavke prema želji.

Što se tiče bežične veze, WBR-3800 podržava 802.11b/g i Super G brzine prijenosa. Podržani sigurnosni standardi su WEP, WPA-PSK i WPA2-PSK s TKIP/AES enkripcijom. Uz to, uređaj ima ugrađen poboljšani dvostruki firewall za zaštitu kada je spojen na Internet, a ima i ostale funkcije zaštite poput većine bežičnih routera. Osim 3G protokola, WBR-3800 podržava i brojne druge standardne protokole za spajanje (npr. static IP, dynamic IP, PPPoE, L2TP, PPTP itd.), pa je WBR-3800 moguće koristiti kao i običan router. (Magdalena Jurić)

PCchip.hr | PC chip
12. Listopad 2010.
TEHNOLOGIJE
plb

Pobjeđuje li bolji?

22. Travanj 2014.

Pitanje koje većina korisnika koji nisu do sada posjedovali pametni telefon je koji telefon odabrati, no pitanje zapravo glasi, koji operacijski sustav odabrati i zašto. Donosimo pregled najjačih i onih nešto slabijih sustava i njihove mane i prednosti Kupovina novog pametnog telefona je postala sve kompleksnija. Osim činjenice da u ovom elitnom segmentu svi proizvođači […]