Komponente

Level One MobilSpot WBR-3800

WBR-3800 je bežični router koji omogućava spajanje na Internet s bilo koje lokacije na Zemlji gdje su dostupne 3G mobilne mreže. Korisnicima omogućava korištenje brze veze na Internet čak i kada im nije dostupno fiksno rješenje.

Za ljude u pokretu

WBR-3800 je modernog izgleda i malih dimenzija, što svakako ide u prilog njegovoj prenosivosti. Na uređaju se nalaze Ethernet priključak, WAN priključak za spajanje DSL ili kabelskog modema na širokopojasni Internet, USB 2.0 i PCMCIA utor za 3G modem. Koji god način spajanja izabrali, moguće je dijeliti ostvarenu vezu žično ili bežično na više računala. Ako se spajamo preko 3G mreže, vezu možemo održati i u pokretu, dok god imamo pokrivenost 3G signalom. Konfiguracija routera je jednostavna, a do korisničkog sučelja dolazi se preko web preglednika. Moguće je izabrati Wizard ili Advanced mode te podesiti postavke prema želji.

Što se tiče bežične veze, WBR-3800 podržava 802.11b/g i Super G brzine prijenosa. Podržani sigurnosni standardi su WEP, WPA-PSK i WPA2-PSK s TKIP/AES enkripcijom. Uz to, uređaj ima ugrađen poboljšani dvostruki firewall za zaštitu kada je spojen na Internet, a ima i ostale funkcije zaštite poput većine bežičnih routera. Osim 3G protokola, WBR-3800 podržava i brojne druge standardne protokole za spajanje (npr. static IP, dynamic IP, PPPoE, L2TP, PPTP itd.), pa je WBR-3800 moguće koristiti kao i običan router. (Magdalena Jurić)

PCchip.hr | PC chip
12. Listopad 2010.
TEHNOLOGIJE
ruka

Čovjek protiv robotske ruke

14. Travanj 2014.

Tehnologija već godinama nije više posebno područje, već se ustalila u naš život i shvaćamo je kao osnovni dio nas bez kojeg ne bismo mogli funkcionirati. Sva računala, pametni telefoni i tableti, sve je to dio naše svakodnevice. No, tehnologija u posljednjih nekoliko godina počinje nadilaziti čovjeka i njegovo znanje. Pojavom umjetne inteligencije sve smo […]